Over my winebox

My winebox is in de eerste plaats een avontuur, opgesteld door Pierre Longueville en Yves Lacomble. We stellen ze u even voor :

 

Pierre

Pierre is afkomstig van Luik. Hij is al van kind af gepassioneerd door wijn. ( Er wordt zelfs verteld dat zijn vader rode wijn van Chateauneuf-du-Pape in zijn drinkfles met melk deed opdat hij sneller zou drinken ). Pierre is een ongeëvenaard wijnproever geworden. En dat alles dankzij een wedstrijd georganiseerd door “Echo “, die zijn eerste flessen bijeen bracht , kort nadat hij begonnen was met zijn studies aan de universiteit van Luik.

Pierre houdt van…
  • Wijngaarden bezoeken in het zuiden van Frankrijk
  • Een glas drinken met ploegmaten na de wedstrijd
  • Hard werken in zijn wijngaard

Het wereldje van de wijn is zo gemoedelijk dat ik er nog langer deel van wou uitmaken.– Pierre bedenker van my winebox

Plots was er een nieuwe passie ! Sindsdien gaat er geen jaar meer voorbij zonder dat hij naar Frankrijk gaat om de wijngaarden of wijnkelders af te schuimen op zoek naar nieuwe wijnen voor zichzelf, maar vooral voor de vrienden die dezelfde passie met hem delen.

 

Pierre is nu 38 jaar ( wat gaat de tijd toch snel ! ) en gehuwd met Marjorie. Hij is papa van twee dochtertjes ( Salomé et Zoé) . Hij heeft beslist om zijn passie voor My winebox verder te zetten om zo zijn kennis en voorliefde voor dit overheerlijk drankje met u te kunnen delen.

Yves houdt van…
  • De wereld rond reizen en volop genieten van het leven
  • Trektochten maken en genieten van het leven in openlucht
  • Genieten van een eenvoudige, maar perfect bereide maaltijd

Yves

Yves brengt zijn jeugd door op het platteland van Theux ( provincie Luik ) en gaat nadien naar de hoofdstad om de financiële markten te veroveren. Op het werk ontmoet hij Pierre. Van een diner gaan ze naar een feestje en van een feestje terug naar een diner. Yves maakt kennis met de wijn, het genot van wijn en dan vooral de geur. Jawel, geur boven alles. Yves wil zich doordrenken met het aroma. Je ziet hem dikwijls met zijn neus in het glas om inspiratie op te doen.

 

Wijn is al jaren een passie. Ik wou het delen met vrienden en er een echt project van maken.– Yves bedenker van My winebox

Bij de passie van wijn zal binnenkort nog een nieuwe passie bijkomen, nl. de kriebels om te reizen. Dat deelt hij met zijn partner Edith, die weldra zijn vrouw zal zijn. Samen gaan ze naar Argentinië, Nepal, Canada, Zuid- Afrika, … Elke reis zal een gelegenheid zijn om plaatselijke wijngaarden te ontdekken en enkele flessen mee te brengen. Nu deelt zijn dochtertje Victoria deze passie met hem. Ze was nauwelijks twee maanden toen ze de kelders van Chablis bezocht. Eigenlijk is het een beetje raar, maar als Yves niet antwoordt is hij zeker in zijn wijnkelder.

U wil ons contacteren?

U hebt vragen over my winebox, een probleem met uw bestelling of u wil een kort berichtje sturen, heel eenvoudig:

Contacteer ons »